Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Våre hackere er best

Under en konferanse i London forrige uke kom datakriminalitetavdelingen til det russiske politiet med en kraftig advarsel mot sine egne landsmenn.

Hacking vignett matrix
Polititjenestemenn og eksperter fra hele verden samlet seg i forrige uke i London på e-Crime Congress. Det var på denne konferansen at det russiske politiet advarte andre mot at de russiske hackerne er best i verden.

– Alle vet at russere er bra i matte. Våre programvareutviklere er de beste i verden, derfor er også våre hackere best i verden, sier Bors Miroshnikov fra K-avdelingen i det russiske politiet.

– Det pleide å verre guttepøbler som drev med dette. Nå har de imidlertid blitt voksne og skjønt at dersom man er flink til noe bør det brukes til å tjene penger. De hacker for å bli rike, og de organiserer seg i nettverk, fortsetter Miroshnikov.

Vil ha internasjonale lover

Miroshnikov ba samtidig om at man blir enig om internasjonale lover mot internettkriminalitet, slik at det vil bli enklere for politiet å arrestere og sikte folk rundt om i verden.

– Først når regjeringene får internettoperatører, politi, offentlig sektor og privat sektor til å samarbeide vil man kunne ha suksess med å stoppe denne typen kriminalitet, hevder Miroshnikov.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: internett, nettverk, virus