Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Oxyride topp

– Alkaline-alderen er over

De nye Oxyride-batteriene fra Panasonic er nå i handelen. I følge de første testene holder de hva de lover.

Oxyride
Det dreier seg verken om brenselceller eller oppladning, men om ganske alminnelige AA-batterier som du kaster etter bruk.

Kommer i sommer

Panasonic ha allerede en god stund levert Oxyride-batterier med sine digitalkameraer. Men først i løpt av sommeren (juni-lansering i USA) blir de etter alt å dømme tilgjengelige i løs vekt her i landet.

De første testene har begynt å dukke opp i internasjonale medier. Samtlige vi har lest så langt, er udelt positive.

Varer lenger

Batteriene holder i følge anmedlerne hva de lover, og vel så det. De varer i følge en grundig test i amerikanske PCWorld lenger enn alkaline-batterier, og er ikke dyrere (1 dollar stykket i USA ved kjøp av fire – om lag 26 norske kroner for pakken).

New York Times kommer til samme konklusjon: Batteriene leverer. Og de har ingen problemer med å drive kraftkrevende verktøy som for eksempel drillbor. Med Oxyride øker til og med hastigheten på boret, påstår avisen.

Ti prosent i Japan

Skribentene ser ut til å være enige om at alkaline-alderen er snart er over. Og markedslederen Duracell har uansett fått en alvorlig konkurrent. For i Panasonics hjemland Japan har Oxyride-batteriene allerede fått en markedsandel på ti prosent svært kot tid etter lanseringen.

Kilder:
New York Times
PCWorld USA
Panasonic.com

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, Maskinvare, mp3