Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ricoh Caplio R2

TEST: Ricoh Caplio R2

Ricoh kan mer enn å lage kopimaskiner. Mye mer. Vi har testet Ricoh Caplio R2.

Det første som lyser mot oss når vi får det nyeste Ricoh-kameraet mellom hendene, er det store metalldekselet som skjuler den optiske søkeren. Den fungerer som gardin og trekkes til side når man slår på kameraet. Smart og beskyttende. Apparat kommer i både sølv og sort, og føles svært robust.

Svært brukervennlig

Vi hadde foretrukket at knappene hadde vært litt større, for her er det lett å bomme. Bortsett fra det, er kameraet utrolig brukervennlig. Det er lekende lett å navigere seg gjennom menyene, og med en 2,5 tommer stor LCD-skjerm er det også plass til mye informasjon.

Dessverre er oppløsningen på skjermen kun 114.000 piksler, og det er litt beskjedent for en skjerm av denne størrelsen. Spesielt er dette irriterende når apparatet heller ikke har en optisk søker.

Imponerende raskt

Det er lett å la seg fascinere av dette apparatet. Det er nemlig svært, svært raskt. Autofokusen er som lynet og utløserforsinkelsen lik null. Her er det lett å ta bilder av mennesker og ting i rask bevegelse.

Kameraet har fått 5 megapiksler og du har også mulighet til å justere både ISO, hvitbalanse og eksponering svært enkelt. Det finnes også flere forhåndsdefinerte scenevalg, og dessuten en rå makrofunksjon som gjør det mulig å ta bilder helt ned til en avstand på 1 cm. Det kameraet imidlertid mangler, er et deksel til AV- og USB-utgangen.

Ricoh Caplio R2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Noe bildestøy

Ricoh Caplio R2 er utstyrt med en 4x optisk Ricoh Zoom Lens, som dessverre ikke er spesielt lyssterk. Når vidvinkelen imidlertid tilsvarer 28mm er det likevel nesten tilgivelig. Zoom-området dekker fra 28 -135mm, og det er faktisk imponerende med tanke på kamerahusets størrelse.

På beste oppløsning er også bildekvaliteten svært bra. Her får du flotte farger og god kontrast, men dessverre er det for mye støy i bildene selv også ved lavere ISO-verdier.

Til tross for enkelte mangler og svakheter, signaliserer likevel dette kameraet at Ricoh kan mer enn å lage kopimaskiner. Caplio R2 er nemlig et godt kamera, og er vel verdt en nærmere titt.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt