Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norge tok sølv i kode-VM

Alt står tydeligvis ikke dårlig til med norsk skole. Et lag fra NTNU sikret denne uken Norge sølv i VM i programmering.

Programmerings-VM
I konkurranse med representanter for de mest prestisjetunge universitetene i verden, tok laget /dev/duff, med Børge Mikkelsen, Erling Alf Ellingsen og Øyvind Grotmol, denne uken sølv i programmerings-VM i Shanghai, Kina.

Pengepremier

Riktignok deler laget fra NTNU sølvplassen med det polske universitet i Wroclaw, kinesiske Fudan Universitet og Kungliga Tekniska Høgskolen fra Sverige. Alle lagene på sølvplass vant 2 000 dollar (13 000 kroner).

Vinnerne fra Shanghai Jiaotong Universitet vant imidlertid hele 10 000 dollar (65 000 kroner), med 3 000 dollar (19 500 kroner) til de tre resterende gullmedaljelagene. Laget som gikk til topps i år løste åtte oppgaver.

Tøffe oppgaver

Å gå til topps i ACM-ICPC World Finals er ingen enkel oppgave. Man skal i løpet av fem timer løse flest mulig programmeringsoppgaver i hard konkurranse med en rekke andre lag.

Reglene som må følges er meget strenge, det samme er kravene til løsningene på oppgavene. Derfor er det en meget sterk prestasjon å være blant de åtte beste i denne konkurransen.

Kilde: ACM-IPC International Collegiate Programming Contest
Kilde: Universitetsavisa (NTNU)

Stikkord: programvare