Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iTunes snart til Norge

I følge kilder i platebransjen kommer iTunes Music Store til å åpne for norske kunder om tre uker.

iTunes Music Store
Det er fagtidskriftet FaroJournalen som skriver dette. De skal ha fått bekreftelse fra flere hold om at åpningsdatoen for den norske avdelingen av Apples nettplatebutikk nå er satt til torsdag 28. april.

ITavisen.no hørte for få dager siden det samme en sentralt plassert kilde i platebransjen. Datoen ble ikke bekreftet, men kilden sier at åpningen er nært forestående.

300 millioner solgt

Åraken til at Norge ikke har fått tilbudet skal være et villniss av avtaler og lokale selskaper. Det har vært en utfordring for Apple å dra i land forhandler med alle disse. Samtidig er det vanskelig åpne en platebutikk med bare internasjonal musikk i et land der den lokale musikken står stadig sterkere i markedet.

Apple Norge har ikke kommentert datoen for åpning av platebutikken, som til nå har solgt 300 millioner sanger via Internett.