Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Nokia 6822

Nokia har tydeligvis klokketrua på at 6800-serien er en skikkelig slager. Nå kommer fjerde modell i serien, men er den bedre enn de andre?

For siden de slapp 6800-modellen før sommeren 2003 har Nokia oppdatert denne merkelige tastaturmobilen hele tre ganger. Heldigvis har den blitt både mindre og mer innholdsrik i løpet av denne perioden. 6822 er den beste i så måte.

Elendig skjerm

Allikevel er forskjellen fra 6820-modellen minimal. Nokia har riktignok oppdatert skjermen, som de har fått kritikk for på tidligere modeller i denne serien, men bare til 65 536 farger. For så vidt greit nok det, men oppløsningen og størrelsen er elendig.

Skjermen har en oppløsning på 128 x 128 punkter, men er såpass liten at den er ubrukelig til stort sett det meste bortsett fra å taste inn telefonnummer eller å lese meldinger.

Den skuffende skjermen gjør det også vanskelig å ta gode bilder med VGA-kameraet som er innebygd. Vi skjønner at Nokia vil holde størrelsen på telefonen nede, men det er kanskje på tide å ta en tur til tegnebrettet for å få plass til en større skjerm.

Ingen støtte

For selv om denne telefonen har bonusen av å ha alle høyhastighetsmobilteknologier bortsett fra UMTS (GPRS/HSCSD/EDGE), er skjermen mer eller mindre ubrukelig til å surfe på nettet med også.

Heldigvis er Nokia 6822 utstyrt med Bluetooth, slik at man relativt enkelt kan koble den til en bærbar PC og bruke den til å surfe relativt raskt (og dyrt). Den skal også ha støtte for IM-funksjonalitet og Blackberry, men det har vi ikke fått testet siden det ikke støttes i det norske mobilnettet ennå.

Nokia 6822

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Suveren tekst/Utdatert meny

Et område denne mobilen derimot er ganske suveren på er meldinger og e-post. E-post var relativt enkelt å sette opp. Når du i tillegg har et fullt QWERTY-tastatur med gode taster blir det enkelt å taste inn informasjon.

Nokia har også klart å putte inn menysystemet Series 40 i denne telefonen. Dette systemet var modent for skraphaugen for et par år tilbake og det er på tide Nokia bytter det ut, selv om de kan beholde noe av brukervennligheten.

For meldinger og tale

Nokia 6822 er en mobiltelefon for de som bare skal snakke i mobilen eller skrive meldinger. All annen bruk er det bare å styre langt unna denne telefonen. Heldigvis for Nokia er prisen på den relativt bra (i overkant av 2 000 kroner).

Stikkord: Mobil, testprodukt