Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Nokia 3230

Nokia har laget en billigmobil med alle mulige tekniske finesser. I utgangspunktet en vinner. Men klarer den å gå til topps i vår test.

Nokia 3230 er finnenes første forsøk på å lage en mobiltelefon for massene som er utstyrt med alt det man kan tenke seg av teknologiske finesser. Vi nevner i fleng: EDGE, minnekort, MP3, radio, megapikselkamera, Bluetooth og Symbian Series 60.

Ekstern sparing

Men når alt dette skal puttes inn og prisen allikevel skal holdes relativt lavt må noe vike. Nokia har derfor spart inn litt penger på eksteriøret. Både den litt skuffende plastfølelesen og de elendige knappene (små og ) bidrar til å dra godt ned.

Nå skal vi riktignok innrømme at alt ikke er galt med eksteriøret. Designet på selve telefonen er ganske sprekt, selv om det kan virke som at Nokia har kopiert en del designelementer fra Sony Ericsson på denne modellen. Men nå er kanskje ikke det noen dum idé.

Bra operativsystem

Kanskje det mest imponerende med denne mobilen er operativsystemet, som er Symbian Series 60. Dette er et meget enkelt, fleksibelt og profesjonelt system, som åpner for en rekke tilleggsprogrammer, samt enkel synkronisering med PC-en. På tide at billigmobilene fra Nokia kvitter seg med det elendige Series 40-systemet.

Nå må vi fremdeles komme med vår lille kjepphest om at menyen ser ulidelig kjedelig ut. På tide at de som lager grensesnittet på dette systemet stjeler litt fra ideene til operativsystemene til Sony Ericssons mobiler og Windows Mobile.

Nokia 3230

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Nok en skilpadde

Som sagt har denne mobilen en rekke teknologiske funksjoner, som alle gjør at verdien på denne telefonen er meget høy. Blant annet er bildene som tas med megapikselkameraet (hvor er linsedekselet?) av god kvalitet. Surfing er også en drøm, med EDGE-hastighet.

Nokia har imidlertid valgt å spare inn på et punkt de tydeligvis ikke verdsetter (ref: Nokia 9300, 9500 og 7710), nemlig hastighet. Nok en gang har de nemlig puttet inn en prosessor som er totalt underdimensjonert. Det er ikke sjelden man sitter og irriterer seg over de sekundene man må vente på å åpne et program.

Kunne vært bedre

Nokia 3230 er et godt alternativ for de som vil ha mye teknologi, men ikke vil betale noe særlig for det, selv om den vel ikke er blant de helt billigste telefonene (ca. 3 200 kroner). Vi må innrømme at det er imponerende at Nokia har fått plass til så mye snacks.

Allikevel når ikke denne mobilen helt opp til toppen, noe den helt klart burde. Men i bruk er den ikke like bra som man skulle tro. Tregheten, plastfølelsen og de dårlige tastene gjør den i så måte til en liten skuffelse, selv med alt innholdet.

Stikkord: Mobil, testprodukt