Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Giganter angriper Microsoft

Microsoft har i det siste hevdet at EU står alene i sin kamp mot giganten. Nå får imidlertid EU støtte av andre giganter, som IBM og Nokia.

En lobbygruppe, støttet av IBM, Nokia, Oracle, Real Networks og Red Hat, har bedt om å få være med i EUs kamp mot Microsoft. Gruppen, som går under navnet European Committee for Interoperable Systems (ECIS), vil vise at det fremdeles er støtte for EUs antitrust med den amerikanske datagiganten.

Kjøpt seg fri

Flere av de firmaene som støttet EUs kamp mot Microsoft har den siste tiden distansert seg selv fra saken. Dette har ført til at Microsoft har uttalt at EU står alene i sine synspunkter på Microsofts dominans i markedet.

ECIS anklager imidlertid Microsoft for å ha «kjøpt seg fri» fra anklagene til de som støttet EU. De hevder også at en samlet teknologiindustri fullt ut støtter EUs innsats.

Hissig bot

EU kom i fjor frem til at Microsofts har misbrukt sin markedsposisjon til å ødelegge for konkurrentene sine. Microsoft ble da beordret til å betale en bot på 497 millioner Euro (4,2 milliarder kroner).

Selskapet måtte også lage en ny versjon av Windows XP uten Windows Media Player, samt gi konkurrentene tilgang til kildekoden til serverprogramvaren til selskapet. De må også fremme bedre interoperabilitet mellom forskjellige plattformer.

Tidligere denne uken svarte Microsoft på et nytt brev fra europeiske reguleringsmyndigheter, der de aksepterer 20 av 26 krav. Det å frigi kildekoden sin er imidlertid et punkt det fremdeles er strid om.

Kilde: BetaNews

Stikkord: programvare, windows