Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dataspill med smak og lukt

PlayStation-spill kan i fremtiden bli mye mer spennende. Sony har nemlig registrert et patent for å sende sanseinntrykk direkte inn i hjernen.

datahjerne
Patentet skal en dag kunne brukes til å lage dataspill der man kan både lukte og smake. Teknologien kan også hjelpe mennesker som er blinde eller døve.

– Man trenger ingen operasjoner for å hjelpe for eksempel en blind person til å se bilder eller døv til å høre, ifølge det amerikanske patentet som ble innvilget til Sony-forskeren Thomas Dawson.

Gjennomførbart

Sonys nye patent skal være en forbedring av en eksisterende metode der man stimulerer hjernen via magnetfelt. Selskapet hevder at de ikke har utført noen eksperimenter i forhold til den nye teknologien og at patentet «var basert på inspirasjon om teknologien en dag vil ta oss i den retningen».

En forsker ved Tuebingen Universitet i Tyskland, Niels Birbaumer, har gått gjennom patentet og hevder at det sannsynligvis er gjennomførbart i praksis. Birbaumer har selv laget en enhet som lar handikappede kommunisere ved å lese av hjernebølger deres.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: spilltester