Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Her er Sonys nye iPod-dreper

Sony blir stadig mer agressiv mot Apple med sine MP3-spillere. Siste skudd på stammen er en 125 gram lett MP3-spiller med utskiftbart batteri.

Sony NW-HD5
Spilleren heter NW-HD5 og er en oppfølger til NW-HD3 – den første spilleren fra Sony som støttet MP3-filer direkte uten å gå veien om Sonys eget ATRAC-system.

Fortsatt Sonic Stage

Du må likevel fortsatt bruke det medfølgende programmet Sonic Stage for å overføre filene, akkurat som du må bruke iTunes med Apples iPod. Siden Sonic Stage for å si det forsiktig ikke har fått samme ros for brukervannlighet som iTunes, har kanskje Apple fortsatt et fortrinn.

Men i design, vekt og størrelse ser den nye Sony-spilleren absolutt konkurransedyktig ut. Den fyller bare 5,6 X 8,9 cm i lomma og veier bare 125 gram, mens iPod i 20 GB-utgave til sammenligning måler 10,4 X 6,1 og veier 158 gram.

40 timer på en lading

Batterilevetiden på en iPod er oppgitt til 12 timer, mens Sony-modellen sies å vare 40 timer. I tillegg kan batteriet enkelt kan skiftes ut, noe iPod-batteriet ikke kan. Sony oppgir at prisen på et nytt batteri vil ligge på rundt 400 kroner.

En annen liten finesse vi ikke har sett før er både horisontalt og vertikal skjermvisning, alt etter hvilken vei du holder spilleren.

Kommer neste måned

Prisen er oppgitt til 199 pund i Storbritannia – noe som skulle tilsi en pris på rundt 2400 kroner her i landet. Tilsvarende iPod 20 GB koster til sammenligning 2790 kroner i Norge.

Spilleren ventes i butikkene i Europa i løpet av mai.Kilde:
Pocket-lint.co.uk