Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilvirus spres med MMS

Virusskapere har nå klart å lage et mobilvirus som sprer seg mye raskere enn tidligere. Ormen Mabir spres via MMS-meldinger.

Mobilvirus
Det tredje mobilviruset som har dukket opp, ormen Mabir, kan spres via MMS-meldinger. Som de fleste andre mobilvirus som har dukket opp kan også denne ormen bare angripe telefoner med operativsystemet Symbian Series 60.

Samme utvikler

Mabir er i praksis en variant av den mer kjente Cabir-ormen, som bare spredde seg selv via Bluetooth. En analyse av antivirusselskapet F-Secure tyder på at Mabir-A er basert på samme kildekode som Cabir og at begge virusene sannsynligvis er utviklet av samme person.

I stedet for å spre seg via kontaktlisten i telefonen sprer denne ormen seg ved å svare på alle SMS- eller MMS-meldinger som blir mottatt med en infisert MMS-melding. Mabir-A spres også via Bluetooth til åpne telefoner i nærheten.

Selv om Mabir-ormen er laget og antivirusselskapene har fått tak i den skal den ikke være spredt til andre telefoner. Men nå som dette er kjent er nok dette bare et spørsmål om tid.

Kilde: The Register

Stikkord: Mobil, virus