Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson-hacker må i fengsel

Selv sier han at han bare hacket seg inn i Ericssons datasystem i håp om å vise sin dyktighet og få seg en jobb. Svenske domstoler gir ham i stedet tre års fengsel.

Hacking vignett matrix
For et par uker siden ble en 26-åring tiltalt for grov industrispionasje mot Ericsson-konsernet. Denne uken ble han dømt til tre års fengsel.

Den ungarske statsborgeren hacket seg inn på selskapets datasystemer, etter eget sigende for å påvise svikt i datasikkerheten i håp om å kanskje få seg en jobb som sikkerhetsekspert. Etter å ha brytt seg inn i datasystemet, isolerte han og krypterte informasjon han anså som sensitiv, angivelig for å hindre at andre fikk tilgang til den.

Under et møte mellom selskapet og hackeren i Wien, skal mannen ha forlangt om 80 000 dollar.

– Ville tjene penger

Mannen var flere ganger i dialog med Ericsson, men ble arrestert så snart han landet på svensk jord for å inngå nærmere forhandlinger.

Retten har dømt mannen til tre års fengsel, på bakgrunn av at han uansett prøvde å tjene penger på hackingen sin.

I rettens avgjørelse ble det også lagt vekt på at mannen angivelig har påført selskapet stor skade, og satt store verdier på spill. Dersom informasjonen hadde havnet på avveie, kunne det ha medført risiko for rikets sikkerhet.

Kilder:
Computer Sweden
Dagbladet

Stikkord: Mobil