Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Snart 20 GB i iPod mini

Dagens iPod mini kan i dag lagre maks. 6 GB. Men nå lover Hitachi at de vil klare 20 GB i løpet av 2007.

Hitachi 1.8 tommer hd
De nye 1,8 tommers Microdrive-diskene med opptil 230 gigabits pr. kvadrattomme vil bli presentert på en pressekonferanse i dag. Diskene bruker en helt ny teknologi som i motsetning til dagens disker skriver data loddrett i stedet for i det horisontale plan.

Vannrett skriving

I følge Hitachi har man helt siden 50-tallet skrevet til magnetiske medier på akkurat samme måte som de fleste harddisker gjør i dag. Vertikal-løsningen er derfor det første avgjørende endringen i så måte på over 50 år.

Hitachi vil komme med nye disker som bruker dette prinsippet allerede på slutten av 2005, men da bare med mellom 130 til 150 gigabits pr. kvadrattomme. Siden dagens «vannrett»-disker har en antatt maksgrense på 120 gigabit pr. kvadrattomme, er dette et klart framskritt.

Kamera og MP3

Det er likevel ikke så lenge til 230-gigabit-diskene kommer. En 20 GB stor Microdrive vil i følge Hitachi dukke opp i løpet av 2007. Disse kan brukes både i kameraer som bruker CF II-kortstandarden, i bærbare spillere som iPod mini og deres konkurrenter og ikke minst i de nye videokameraene med harddisk-lagring.

Hitachi og ande produsenter kommer i løpt av 2007 også med 80 GB disker til standard iPod, Creativs Zen og andre spillere med 2,5 tiommers disker.Kilde:
News.com

Stikkord: Maskinvare, mp3