Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Last ned bøkene

Nå skal alle 800 titler fra Lydbokforlaget konverteres til MP3-format og selges på nettet.

Nettbok
Konverteringsjobben er påbegynt, og flere hundre utgivelser ventes fra Lydbokforlaget i løpet av året – først og fremst skjønnlitteratur, lyrikk og hørespill, men også faglitteratur etter hvert.

Det er ikke vanskelig å se fordelen med MP3, fremfor å drasse med seg og bytte alle CD-ene som trengs for å romme en bok.

– Skal du for eksempel lytte til «Harry Potter og Føniksordenen», må du jobbe deg gjennom hele 26 CD’er. Det slipper du med MP3-bøker, sier forlagssjef Herborg Hongset, til Aftenposten.

Lydbokforlaget understreker likevel at de regner å tilby bøker på CD en god stund fremover, selv om katalogen også tilgjengeliggjøres på nettet i MP3-format.

– Mindre piratproblem

Fremdeles er piratkopiering et bekymringselement for forlag og forfattere, og ubeskyttete MP3-filer er lette å spre.

Cappelen forlag har ingen konkrete MP3-planer, men lydbokredaktør Mari Bjørkeng sier likevel at piratproblemet neppe vil være like stort som for musikk:

– Man bruker mye mer tid på å høre en bok enn en sang, og denne investeringen i egen tid gjør mediet mindre interessant for piratkopiering. En bok på norsk vil også være mindre aktuell å piratkopiere enn en sang på engelsk.

Kilde:
Aftenposten