Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flere IE- og Outlookhull

To nye sikkerhetshull er funnet i Internet Explorer og Outlook. De kritiske hullene skal enkelt kunne angripe uvitende brukere.

Internet Explorer 6.0
eEye Digital Security har funnet to nye kritiske feil i Microsofts nettleser Internet Explorer og i mailprogrammet Outlook. Ifølge selskapet gjør svakhetene det mulig å kjøre ondsinnet kode med minimal innblanding fra brukeren sin side.

– Dette er sårbarheter på brukerens side som muliggjør angrep fra nettleseren Internet Explorer eller Outlook. Risikoen for umiddelbare angrep er ganske høy, sier Marc Maiffret i eEye Digital Security, som også lover mer informasjon senere.

Under etterforskning

Microsoft etterforsker saken for øyeblikket, men hevder at de ikke har mottatt noen meldinger fra kundene sine om eventuelle angrep. De lover også at de vil sende ut sikkerhetsoppdateringer dersom ”anklagene” viser seg å stemme.

Maiffret regner med at Microsoft eventuelt vil sende ut en fiks til disse problemene i forbindelse med sine månedlige sikkerhetsoppdateringer.

Microsoft anbefaler brukerne sine om å aktivere sine brannmurer. I tillegg ber de bekymrede brukere om å besøke nettsidene til selskapet for mer informasjon om hvordan man kan beskytte seg bedre.

Kilde: eEye Digital Security
Kilde: BetaNews

Stikkord: internett, virus, windows