Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Adobe oppdaterer alt

Adobe lanserer nå Creative Suite 2, med nye versjoner av Photoshop, Illustrator, InDesign, GoLive og Acrobat Pro.

Adobe CS 2
For de fleste er det kanskje Photoshop CS 2 som er den største nyheten. Programmet som vel kan betegnes som alle bildebehandleres mor har fåt et helt nytt sett av intuitive verktøy. Blant annet kommer «spot healing brush», som fikser røde øyne, støy, uskarpheter og linseforvrenging, i helt ny utgave.

Mange nyheter

En annen nyhet er såkalte Smart Objects som gjør at brukerne kan skalere og endre bilder og vektorillustrasjoner uten å miste bildekvalitet. I tillegg kan man lenke sammen flere ulike objekter, slik at endringer kan foregå parallelt i alle sammen.

Helt nye verktøy er Vanishing Point og Image Warping. Vanishing Point sparer brukeren for mye arbeid ved å klone, fargelegge og endre visuelle objekter uten å forstyrre perspektivet. Og Image Warping gjør det mulig å folde sammen, strekke ut, vri og vrenge et bilde.

Opera til html

Den nye CS-versjonen har også mulighet til å behandle RAW-filer mens du jobber videre med andre ting i programmet.

Den norske nettleseren Opera har for øvrig blit alt som grensesnitt for å se på html-filer i alle CS-programmene.

Kommer rundt 1. juni

Programmene blir eter planen å få i handelen fra slutten av mai.Mer opplysninger om Photoshop CS 2 og de andre programmene i Adobe-familien finner du på Adobe.com. Se også DinSide.no