Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Time Splitters

Tempoet er høyt og latteren sitter løst i tidsreiseskyteren Time Splitters: Future Perfect, enten man spiller online eller på egen hånd.

TS: FP er et skytespill der du spiller en tidsreisende helt som blir kastet inn og utav et antall forskjellige tidsperioder på jakt etter tidskrystaller, i evig kamp mot de fryktsomme Time Splitters-monstrene. Premissene er med andre ord lagt for et førstepersons actioneventyr med varierte omgivelser og både futurstiske og arkaiske våpen fra forskjellige tidsepoker.

Historien er naturligvis full av uutgrunnelig tidsreiselogikk og pussige paradoksale episoder. Først gang dette skjer, for eksempel, møter du ditt fremtidig jeg, som gir deg en nøkkel. Et par minutter senere, etter at du har brukt nøkkelen og er gjennom døren, må du naturligvis steppe gjennom et ormehull så du nettopp kan få overlevert nøkkelen til deg selv.

I tillegg til en relativt kort serie enspiller-oppdrag, sørger TS: FP og tilby en rekke morsomme minispill, og til og med muligheten for å lage sine egne kart, til bruk både for solospilling og som multiplayer-arenaer.


Se videoklipp fra Time Splitters: Future Perfect

Best på nett

Solo-kampanjen er underholdende nok, men brorparten av spillegleden er nok likevel å finne når man spiller mot andre på nettet. Her er det ekstremt høyt tempo, veldesignete brett og et solid utvalg spilltyper å velge mellom: fra tradisjonelle deathmatcher, diverse former for lagspill og Capture-The-Flag, og store Assault-oppdrag.

I tillegg har man muligheten for å spille på egenhånd med bots, eller opptil fire spillere samtidig med split-screen.

Time Splitters: Future Perfect

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

På mange måter kan det hele virke litt grunnt, i all sin elegant simpelhet, sammenlignet med langt mer dyptpløyende samtidige actionspill. Et stort våpenutvalg, mange spillmoduser og hektisk skyteaction til tross; TS: FP er ingen Halo 2. Hovedpersonen i Time Splitters: Future Perfect kan ikke ikke engang hoppe!

Men det viktigste er likevel på plass. Future Perfect er et standard, men solid og underholdende førstepersons skytespill. Grafikken er tegneserieaktig med sitt eget særpreg, og fungerer godt nok. Men du bør absolutt ha mulighet for å spille på nett hvis du vil ha full valuta for pengene.

Stikkord: playstation, playstation_test, spilltester, testprodukt