Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PSP først i september

Flere europeiske spillutviklere hevder nå at den europeiske PSP-lanseringen utsettes igjen. Nå skal den ikke komme før i september.

Foto: Per Ervland
Den håndholdte spillkonsollen PlayStation Portable (PSP) ble lansert i USA i forrige uke, og mange har regnet med at det bare er en måned eller to til den skulle lanseres i Europa. Nå hevder to kilder i den europeiske spillindustrien at vi ikke får se den før i september.

Sliter med levering

Sony har slitt med leveringsproblemer når det gjelder den nye spillkonsollen. Litt av grunnen til at Europa har kommet bak i leksa var at det amerikanske markedet fikk én million enheter, som de langt fra har klart å selge ut ennå.

Originalt var det meningen at PSP skulle lanseres i Europa i mars, men etter at dette har blitt utsatt flere ganger tror de fleste at juni blir lanseringsmåneden. Flere har hevdet at den europeiske datoen vil presenteres på E3, i midten av mai, noe som vil føre til kort tid til lansering.

Hodebry

Dette passer godt med uttalelsene til to spillfirmaer i Europa, som hevder at Sony vil drøye lanseringen til etter sommeren. Flere av titlene som skulle lanseres i høst har også blitt omkategorisert til å bli lanseringstitler.

– Dette har skapt mye hodebry for oss, siden vi har blitt satt under press til å bli ferdige med en masterkopi, PR-materiell osv., og nå får vi plutselig beskjed om at den blir utsatt, sa en av kildene.

Kilde: GamesIndustry.biz

Stikkord: handheld, spilltester