Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intern harddisk tar 500 GB

Hitachi blir første standard desktop-harddisk for PC som stiller med 500 GB lagringsplass, og samtidig en av de første til å kunne kjøre Serial ATA II-grensesnittet.

Hitachi Deskstar 7K500
Nye Desktstar 7K500 er ment for vanlig intern bruk i stasjonære PCer. Foruten å romme imponerende 500 gigabyte og kjøre på 7200 RPM, er disken tilgjengelig med 16 MB bufferminne og det nye grensesnittet Serial ATA II, som gir en overføringshastighet på 3 gigabit/s (standard paralell ATA-versjon er også tilgjengelig).

Deskstar 7K500 skal være ute i butikken i andre kvartal 2005, og koste et sted i nærheten av 3 300,- kr (standard ATA-versjon blir noe billigere).

Ny teknologi trengs

Disken vil trolig være blant de siste modellene til å benytte seg av horisontalt magnetiserte partikler. Man regner med at lagringstaket vil være nådd et sted i nærheten av 1 Terabyte-disker mot utgangen av 2006, før en ny lagringsteknikk er påkrevd.

Hitachi vil senere i år begynne å produsere 1.8″ disker (iPod-størrelse) på 80 GB, der man benytter vertikal magnetisering.

Kilder:
Hitachi
PCWorld