TEST: Canon Digital IXUS 700

Canon IXUS 700

IXUS-utseendet har lenge vært forbundet med godt design, og denne gangen har Canon virkelig truffet blink. Det karakteristiske IXUS-designet er fremdeles fremtredende, men oppjustert en smule. Kantene er avrundet og overflaten føles som silke når man har kameraet mellom hendene. Slik skal det gjøres!

Ukomplisert

Vi har skrytt en hel del av Canons brukervennlighet tidligere, og dette skyldes i stor grad at produsenten er den eneste på det norske markedet som utruster kameraene sine med norske menyer. Canon Digital IXUS 700 er også svært brukervennlig, med store og fornuftig plasserte knapper. Menyene er også stort sett enkle å navigere seg gjennom.

Noen av funksjonene er imidlertid litt knotete å finne ut av. Etter litt fikling, og en kjapp sveip innom bruksanvisningen er dette likevel utfordringer som raskt løses. LCD-skjermen på dette apparatet er både stor og god, men kunne hatt noe bedre oppløsning. Forøvrig fungerer den godt under alle lysforhold.

Annonse

Superkjapt

Selv om dette apparatet må kunne kalles et sikt-og-skyt kamera, er det også fullspekket med en rekke artige finesser. Blant annet finnes en såkalt ”mine farger”-funksjon, som gjør det mulig å lage spennende og smarte effekter på bildene direkte i kameraet.

Her finnes også mulighet for flere forskjellige scenevalg og manuell justering av hvitbalanse. I tillegg drives kameraet av en DIGIC II bildeprosessor, som bidrar til å gjøre kamera-operasjonene svært raske.

Canon IXUS 700

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Canon Digital IXUS 700 har fått et objektiv med 3x zoom som er produsert av Canon selv. Vi hadde helt klart ønsket at apparatet hadde hatt bedre vidvinkel. 37mm etter filmstandard er ikke til å hoppe i taket av.

Støysvak

Forøvrig er kameraet middels lyssterkt, mens bildekvaliteten er svært god. Det er lite støy spesielt ved 100 og 200 ISO, og moderat støy på 400 ISO. I tillegg er fargene naturtro og fargemetningen fin. Riktignok kan noen av bildene få et litt soft preg, men ellers er bildekvaliteten svært god.

Dette er et kamera man fort blir glad i. Er du opptatt av mange megapiksler og lekkert design, kan Canon Digital IXUS 700 fort bli et spennende alternativ. Prisen er heller ikke avskrekkende, så dette kameraet er vel verdt en titt.

Annonse
Annonse