Milliardær inn i P2P-kampen

Blogmaverick.com

Blogmaverick.comCuban er for amerikanere flest best kjent for å eie basketball-laget Dallas Mavericks. Dette laget kjøpte han for 285 millioner dollar (om lag 1,8 milliarder kroner) for fire år siden.

Ingen lettvekter

Han bygde opp sin formue på en rekke IT-prosjekter. I 1983 grunnla han selspaet MicroSolutions, som seinere ble solgt til nettselskapet CompuServe for en ukjent sum. Seinere startet han Broadcast.com, som han solgte til Yahoo for to milliarder dollar (om lag 12 milliarder kroner) i 1999.

Med andre ord er det ingen finansiell lettvekter som nå setter alle kluter til for å hindre at fildeling i praksis blir forbudt.

Annonse

Slutten på Internett?

I morgen vil den hittil viktigste saken om fildeling komme opp i amerikansk Høyestrett. De to selskapene Grokster og Streamcast sitter på tiltalebenken.

Taper de, vil fildeling i praksis bli forbudt i USA. Mange har til og med gått så langt som til å si at et tap i Høyesterett vil bety slutten for Internett slik vi kjenner det i dag.

– Bits er bits

På den andre siden av skranken sitter de store selskapene innen plate- og filmbransjen. Med unntak av Cuban, som i tillegg til Dallas Mavericks også eier kinoer over hele USA. I tillegg eier han rettighetene til mange av de mest populære TV-seriene i landet.

– Som digitalt selskap er vi plattform-agnostikere. Bits er bits. Vi bryr oss ikke om hvordan de blir distribuert, bare om at de finnes. Vi vil at innholdet vårt skal komme til kundene slik de ønsker det, til en pris som føles rimelig for dem. Enkel forretningstankegang, skriver mark Cuban i sin private blogg på nettet.

Cuban frykter at de store selskapene vil diktere den tekniske utviklingen innen underholdningselektronikk og infrastruktur. Og at små, oppfinnesomme selskaper med nye idéer vil bli holdt nede som følge av en fellende dom mot Grokster og StreamCast.

Annonse
Annonse