– Vi har flere infiltratører

FTP Warez piratkopiering

FTP Warez piratkopieringEtter en razzia hos Bahnhof der det blant annet ble funnet servere med piratkopierte filer, blir Antipiratbyrån beskyldt av nettleverandøren for sine fremgangsmåter. Blant annet blir det hevdet at Antipiratbyrån selv har betalt en person for å «plante» maskinene og fylle de opp med piratfilm og -spill.

– Infiltratører har enorm effekt

I et intervju med svenske Realtid.se forteller Antipiratbyråns jurist Henrik Pontén at ikke bare brukte de en infiltratør ved navn «Rouge» i forbindelse med Bahnhof-saken, men at de også jobber med flere slike hemmelige medarbeidere ute hos selskaper i andre pågående saker.

– Infiltratører har en enorm effekt, sier Pontén.

Annonse

– Oppnådde det vi ville

Antipiratbyråen erklærer seg samtidig storfornøyde med utfallet av Bahnhof-saken.

– Bahnhof bekrefter at det sto fire maskiner hos dem som ingen ville vedkjenne seg. Og Bahnhof har antatt en ekstensiv policy for å stoppe spredningen av opphavsrettsbeskyttet materiale i fremtiden. Piratscenen er nå helt stille. Vi har oppnådd mer enn jeg hadde håpet på. Og så vidt vidt jeg forstår har to personer fått sparken fra Bahnhof, sier Pontén.

– Nå skal vi fokusere på suppliers, de som forsyner scenen med materiale.

Bahnhof frigjorde tidligere i uken resultatene av sin egne interne granskning i kjølvannet av politiaksjonen mot selskapet. Antipiratbyrån har fremdeles til gode å bringe sine egne fremgangsmåter på det rene i en egen redegjørelse.

Kilde:
Realtid.se

Annonse
Annonse