DVD-Jon åpner iTunes igjen

Foto: Martin Sivertsen

Foto: Martin SivertseniTunes-stuntet til Jon Lech Johansen er i ferd med å utvikle seg til den reneste katt og mus-lek mellom nordmannen og gigantselskapet Apple.

Åpnet igjen

Apple var ikke seine om å tette hullet etter at det viste seg at folk kunne bruke programmet PyMusique for å kjøpe låter fra iTunes uten såkalt DRM-kopisikring.

Det tok mindre ennn ett døgn før Johansen og hans kamerater Trevor Watkins og Cody Brocius åpnet den igjen.

Annonse

Ville ikke stjele

Hensikten med programmet er ikke å stjele fra Apple, bedyrer Watkins, Johansen og Brocius. Akkurat som med det mye omtalte programmet deCSS er hensikten å gjøre det mulig å spille av lovlig innkjøpt materiale på alternative plattformer som Linux og mobiltelefon.

Musikk du har kjøpt på iTunes (noe du for øvrig ikke får lov til som nordmann ennå) kan i utgangspunktet bare spilles i Apples eget program iTunes og på Apples bærbare iPod-spiller.

– Ikke verd tiden

Dette mener Johansen er uholdbart. På nettstedet daeken.com forklarer Cody Brocius at de opprinnelig ville la Apples kopisikring være intakt. Men som det står lett lakonisk i teksten:

Å tilføre DRM til et åpant kildekode-prosjekt er ikke verd tiden det ville ta.

Apple har ennå ikke gått til rettslige skritt mot Johansen og hans samarbeidspartnere. Selv sier Johansen til News,com at det han gjør er helt lovlig – i Norge.

Den oppdaterte versjonen av PyMusique finner du på Nanocrew.net (OBS! Stor trafikk – vanskelig å komme inn).

Les også:
BetaNews.com
The Register
MacMinute

Annonse
Annonse