Mikrobetalinger på Xbox 2

Xbox negativ

Xbox negativLyst på et par nye baner til bilspillet ditt? Trenger du et magisk tohåndssverd for å hanskes med dragen på nivå 5? Når Xbox 2 kommer senere i år (forhåpentligvis), vil Microsoft samtidig ha på plass et system for å kjøpe og betale for spillinnhold i den nye konsollen.

Mikro-betaling

Men når man skal betale for småsaker som ikke koster mer enn et par kroner eller øre, er det ofte ikke praktisk å betale med kredittkort. Ekstrautgiftene forbundet med selve transaksjonen blir da gjerne høyere enn selve beløpet som skal betales.

Løsningen er da såkalte mikrobetalinger, der man først forhåndsbetaler en større sum som konverteres til virtuelle «småpenger» som kan brukes uten videre transaksjonsgebyrer.

Annonse

– I bunnen kommer det til å bli et poeng-system der du kjøper et visst antall poeng som du så kan bruke til å gjøre mindre innkjøp med, sier Xbox Live-manager Cam Ferroni til Wired.

Passer ikke til alt

Systemet forutsetter at de forskjellige utviklerne som ønsker å prøve seg på denne forretningsmodellen bygger løsningen inn i spillene sine.

Det er naturligvis ikke uten videre gitt at alle ønsker seg spill der man simpelthen kan kjøpe seg forbi utfordringene.

– Det kan bli et problem i multiplayer-spill, innrømmer Ferroni. – jeg risikerer ikke bare å ødelegge for min fantasiverden ved å kjøpe meg rundt hindringer, men også for de andre spillerne.

Ser inntjeningsmuligheter

Uansett er det knyttet store forventninger til markedspotensialet for online-spilling på neste generasjons konsoller.

Enkelte spillutgivere kalkulerer inn potensialet for å utvide fortjenestemulighetene for enkeltspill med så mye som 30 millioner kroner ved å for eksempel tilby ekstra nedlastbare brett og nivåer over Xbox Live til spill som allerede er utgitt.

Kilde:
Wired

Annonse
Annonse