Apple tetter DVD-Jon-hullet

iTunes Music Store

iTunes Music StoreI en pressemelding som ble sluppet i natt norsk tid sier Apple følgende:

Sikkerhetshullet i iTunes Music Store som nylig ble utnyttet har blitt stengt, og som konsekvens av dette vil iTunes Music Store nå bare selge musikk til brukere av iTunes versjon 4.7.

Må bruke ny versjon

Det betyr at brukere av eldre versjoner av programmet må oppgradere til siste versjon for å gå kjøpt noe. PyMusique virker i følge Apple nå ikke lenger med noen versjoner av iTunes.

Annonse

Norske Jon lech Johansen lagde programmet som gjorde at man fritt kunne kjøpe låter fra iTunes Music Store uten at kopisikringen i AAC fulgte med. Dette skjedde gjennom programmet PyMusique, som ble lagt ut på på Johansens nettsted Nanocrew.net.

Programmet fortsatt ute

Går du nå inn på siden der programmet lå, blir du nå rutet videre til en side som tilhører den amerikanske nettrettighetsorganisasjonen Electronic Frontier Foundation.

– Programmet ligger fortsatt ute. Hvis man klikker på en link tilhjemmesiden gjennom slashdot eller itavisen så blir man sendt videretil EFF. Denne redirecten la jeg inn pga. stor trafikk, skriver Jon Lech Johansen i en e-post til ITavisen.no

Hvis du limer linken til siden inn i browseren din manuelt kommer du i følge Johansenfortsatt inn.

Neppe ulovlig

Programmet ble utviklet av Johansen i samarbeid med de to amerikanske tenåringene Travis Watkins og Cody Brocious.

Apple har så langt ikke signalisert at de vil gå til rettslige skritt mot nordmannen og hans samarbeidspartnere. Etter alt å dømme er det heller ikke denne gangen snakk om aktiviteter som rammes av lovverket.

Kilder:
Xinhua
News.com

Playlistmag.com

Annonse
Annonse