– Antipiratbyrån plantet bevis

Det er som hentet rett ut fra en Hollywood-film: Antipiratbyråen leier en person som kjøper servere med stor kapasitet, fyller de opp til randen med opphavsrettsbeskyttete filer, og plasserer det hele ut hos nettleverandøren slik at de kan bli konfiskert når politiet foretar razzia.

Det er i det minste historien slik den blir lagt frem av Bahnhofs visepresident Jon Karlung, som selv har iverksatt en intern utredningsrapport i selskapet i kjølvannet av politiaksjonen for et par uker siden.

– Hvordan kan Antipiratbyrån, som i form av en lobbyorganisasjon jobber for å kneble fildelingskulturen, aktivt lønne en person for å laste opp titusentalls av opphavsbeskyttete filer til en server som man senere får myndighetene til å beslaglegge? Det blir som å dele ut fyrstikker og bensin til en kjent pyroman for deretter å politianmelde ham for mordbrand når han tenner på et hus, sier Karlung i en pressemelding fra Bahnhof.

Annonse

Slipper loggfiler

Bahnhof mener å ha loggfiler, vitner og sikre bevis på Antipiratbyråns høyst tvilsomme fremgangsmetoder. Disse loggfilene er nå offentliggjort, der nesten 90 000 filoperasjoner dokumenteres, inkludert ned- og opplastninger av de fleste nye filmer og spill det siste året.

– Jeg hadde ikke gått ut med disse opplysningene om jeg ikke var sikker. Vi har fått bekreftet fra nettverksteknikeren at Antipiratbyrån visste om alt sammen, sier Jon Karlung til Computer Sweden.

Antipiratbyrån har foreløpig ikke kommentert saken.

Kilde:
Pressemelding fra Bahnhof
Loggfiler og utredningsrapport
Computer Sweden

Annonse
Annonse