Xboxer eksploderer fortsatt!

Xbox med kontrollere

Xbox med kontrollereMicrosoft innrømmet for noen uker siden at elektriske komponentfeil i eldre Xbox-maskiner kunne føre til selvantenning og kortslutning i spillkonsollene.

Problemet gjaldt maskiner produsert før 23. oktober 2003, som omfatter 14.1 millioner konsoller. Et 30-talls tilfeller der maskinen har begynt å brenne skal være rapportert.

Samtidig med annonseringen tilbød Microsoft seg å bytte ut strømkablene til samtlige kunder som hadde kjøpte en av disse Xbox-maskinene. De nye strømkablene skulle ifølge Microsoft «beskytte forbrukere og deres Xbox-konsoller fra skjeldne brannfarlige elektriske komponentfeil».

Annonse

Ny kabel ikke nok?

Nå viser det seg at de nye strømkablene tydeligvis bare fungere som en slags ekstra sikring, og fikser ikke nødvendigvis problemet fra bunnen av. Det synes i hvert fall å være konklusjonen fra en mengde Xbox-eiere som har henvendt seg til nettstedet The Register, som mer enn antyder at problemet ligger i eldre versjoner av den interne strømforsyningen i konsollen – ikke i strømkabelen.

Dermed kan 14.1 millioner konsoller fremdeles stå i fare for å spontanantennes.

«Fikset» Xbox eksploderte

En artikkel i svenske Aftonbladet ser ut til å bekrefte at bytte av strømkabel ikke var tilstrekkelig for å sikre seg mot Xbox-selvantenning.

8-årige Sammy Hussein hadde nettopp fått ny kabel fra Microsoft, men Xboxen hans eksploderte så og si rett i fleisen på Anahi Reinoso (25), en venninne av Sammys mamma, da de skulle spille. Konsollen ga fra seg et kraftig smell, og slengte gnister i ansiktet på Reinoso. Samtidig gikk strømmen i leiligheten.

– Utrolig kjedelig. Jeg har ikke hørt om lignende tilfeller. Vi vet ikke om dette har med kabelen, Xboxem, el-nettet eller noe annet å gjøre sier salgssjef Peter Svanfelt i Microsoft til avisen.

Kilder:
Aftonbladet
The Register

Annonse
Annonse