Svensker bak DnB-fishing?

Ill.: Per Ervland

Ill.: Per ErvlandDnB NOR og politiet klør seg i hodet over svindelforsøket som rammet storbankens kunder forrige uke.

Finurlig teknikk

En rekke kunder mottok et brev på engelsk der de ble bedt om å gå til en nettside for å legge inn sine kontoopplysninger. Opplysninger som kunne sette svindlerne i stand til å tappe penger fra deres konto.

Teknikken er kjent som såkalt «phishing». og er svært utbredt – spesielt i USA og Storbritannia.

Annonse

Texas og Sverige

– IP-adressen tyder på at epostene er sendt fra en adresse i Sverige. Men linken som epost-eierne ble anmodet til å bruke førte til en side som ligger under et amerikansk universitet i Texas. Hvordan dette henger sammen vet vi foreløpig ikke, sier informasjonsdirektør i DnBNOR, Eivind Grønstad, til VG Nett.

Politiet er nå koblet inn i saken.

Annonse
Annonse