PSP på svartebørs

Foto: Martin Sivertsen

Foto: Martin SivertsenDet er ennå måneder igjen før PSP (Playstation portable) offisielt kommer i butikkene i Europa. Lanseringen er utsatt gang på gang, og siste beskjed fra Sony er at amerikanerne skal få sitt først.

1500 kroner dyrere

Konsollen har vært i salg i Japan siden like før jul i fjor, og USA-lanseringen skjer like over påske. I Europa var datoen opprinnelig satt til 1. april, men nå ser det ut til å drøye – muligens helt til høsten.

I mellomtida går handelen livlig under disken i London. Et steinkast fra den britiske hovedstadens paradegate Oxford Street selges ulovlig importerte PSP-er fra Japan til alle som er villig til å betale 300 pund – om lag 3500 norske kroner. Offisiell pris på PSP er langt lavere – 1115 kroner i Japan.

Annonse

Selger dusinvis

I følge den britiske avdelingen av nettbutikken Amazon vil den britiske prisen bli 180 pund – om lag 2070 kroner. Siden prisnivået på elektronikk i Norge og Storbritannia nå er nokså likt, er dette også en realistisk norsk pris.

I mellomtiden går svartebørssalget strykende, om enn ikke akkurat i containerlaster. MBA Technologies i Tottenham Court Road opplyser at de selger mellom 10 og 20 eksemplarer i løpet av en helg. Og bruktbutikken Electronics Exchange sier de har solgt et dusin maskiner de siste to ukene.

Ikke ulovlig

Og det er nok å ta av, for Sony har allerede forsynt det japanske markedet med flere millioner eksemplarer. Hvor mange av disse som har havnet i USA og Europa er det ingen som vet.

Sony misliker naturligvis sterkt at Japan-modeller finner veien inn i europeiske butikkhyller måneder før lanseringen. men de kan ikke stoppe salget med loven i hånd.

Mens det i følge japansk lov er forbudt å eksportere PSP fra Japan nå, er ikke salg av de samme varene forbudt når de først har kommet inn i England. Og parallelimport er bare forbudt når den offisielle leverandøren har varene på lager.

Kilde:
Yahoo/Reuters

Annonse
Annonse