TEST: Canon EOS 350D

Canon EOS 350D

Dette er arvtakeren til Canons populære EOS 300D, og er blitt både mindre og lettere siden sist. Kameraet framstår som mer kompakt og robust enn noensinne, og leveres i både sølv og sort.

God blitz

Kameratets nye og mer kompakte størrelse har ikke gått ut over brukerfølelsen, snarere tvert imot. Apparatet sitter som støpt i hånden og knappene er lett tilgjengelige, store og smart plassert. Norske menyer er også alltid et pluss hos Canon, og bidrar til å gjøre menynavigeringen ukomplisert.

Kameraet har i tillegg til blitzsko for ekstern blitz, også en innebygd blitz som fungerer svært godt. Den er både tilstrekkelig kraftig med ledetall 13, og er plassert høyt over selve objektivet. Skal vi sette fingeren på noe, må det være den litt knuslete øyemuslingen. Gummiringen sitter litt løst, og løse deler liker vi ikke. Dette er imidlertid som uvesentlighet å regne. Det er først nå moroa begynner.

Annonse

Bruser med fjøra!

Canon har utstyrt apparatet med en rask og kraftig bildeprosessor. DIGICII-prosessoren man vanligvis finner i Canons proffapparater dukker også opp i EOS 350D. Det gjør underverker med bildene, som imponerer kraftig! Her finnes alt du kan ønske deg av manuelle funksjoner og muligheter – i tillegg til flere forhåndsdefinerte bildemodi.

Ikke at vi tror det vil plage noen, men LCD-skjermen har hårfint dårligere oppløsning med 115.000 piksler enn for eksempel den naturlige konkurrenten Nikon D70 som kan skilte med 130.000 piksler. Når det er sagt, så kan EOS350D likevel bruse kraftig med fjærene. Kameraet har nemlig en bildebrikke på hele 8 megapiksler, hele 7 fokuspunkter og tar bilder imponerende lynkjapt.

Canon EOS 350D

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Svært imponerende

Canon EOS 350D er kompatibel med over 60 Canon objektiver, og kjøper du Canons pakketilbud leveres kameraet med et EF-S 18-55mm Canon-objektiv. Det er også med dette objektivet vi har testet apparatet. Bildekvaliteten er praktisk talt upåklagelig, og det er nesten ingen bildestøy selv ved høye ISO-verdier.

Detaljgjengivelsen og fargene er strålende, og fargemetningen er så og si perfekt. Svært imponerende til å være et konsument-kamera til under ti tusen kroner. Her har du også åtte forskjellige hvitbalanseinnstillinger som kommer godt med.

Dette er totalt sett et fantastisk digitalt fotoapparat, som virkelig greier å forene eldgammel fototradisjon med høyteknologiske muligheter anno 2005. Er du ivrig amatørfotograf på jakt etter et digitalt speilreflekskamera, vil du simpelthen elske EOS 350D.

Her får du alt du kan ønske deg av et avansert digitalkamera, et fotoapparat du kan kose deg med og som dessuten ikke lopper deg fullstendig for penger. Vi tør driste oss til å hevde at dette er markedets beste kamera til under ti tusen kroner. Et stjernekamera – som følgelig fortjener stjernekarakter.

Annonse
Annonse