BitTorrent-tatt vil kjempe

DVDR-Core

DVDR-CoreDen amerikanske filmbransjen saksøker privatpersoner over en lav sko for tiden. Men få av dem nekter å inngå forlik, slik som Alexander Hanff.

Hanff ble vekket en tidlig morgen i sitt hjem i England av Hollywoods håndlangere, og personlig overrakt papirer som stadfester at han blir trukket for retten av Paramount, Twentieth Century Fox, Universal City Studios og Warner Bros.

Torrent-tracker

Filmbransjen anklager Hanff for å ha drevet en BitTorrent-hub, og dermed hjelpe folk laste ned opphavsrettsbeskyttete filer via Peer-2-peer fildelingsteknologi.

Annonse

Hanff innræmmer riktignok at han eier domenenavnet DVDR-Core.org og betaler serverleie, men sier han aldri har administrert eller driftet siden, og heller ikke tjent et øre på den. Den daglige driften er det online-venner som har tatt seg av, mennesker som Hanff selv aldri har møtt i levende live.

DVDR-Core hadde både chatterom, forum og BitTorrent tracker-sider for sine 30 000 registrerte medlemmer. Ifølge søksmålet skal nettsiden ha tilbudt linker til over 1 000 torrents for filmer som Big Fish, The Bourne Supremacy og The Stepford Wives.

– Bare slå meg konkurs

Filmselskapene truer med å forlange opptil én million kroner i oppreisning per film, og påstår at saken faller under amerikanske domstolers myndighet blant annet fordi DVDR-Core ble drevet via en amerikansk nettleverandører.

Hanff sier han akter å ta opp kampen mot filmbransjen i denne saken, om nødvendig.

– Jeg kommer ikke til å gå med på noe som vil kompromitere min eller våre medlemmers integritet. De kan slå meg konkurs. Jeg eier ingen bolig, så den kan de ikke ta. Jeg har et par gitarer og en gammel blekkskriver de kan få, sier Hanff til nettstedet The Register.

– Som søkemotor

Hanff mener at siden BitTorrent-sider faktisk ikke lagrer verken filmer eller musikk, men bare peker til maskiner der filmene ligger lagret, så er det brukerne og ikke hub-eierne som eventuelt forbryter seg på copyright-beskyttelsen. BitTorrent har en rekke fullstendige lovlige bruksområder, inkludert spredningen av fri programvare og personlig data.

– Torrent-filer inneholder ikke noe data. Dette blir som et søkemotor-scenario; hvorfor blir ikke Google, Yahoo og Microsoft saksøkt for det samme, spør Hanff.

Kilde:
The Register
DVDR-Core (her ligger også kopi av advokatenes brev til Hanff)

Annonse
Annonse