Annonse


Hardware-sikkerhet i nye PC-er

Både Dell, HP og IBM har begynt å selge nye datamaskiner med såkalt «Trusted Computing»-teknologi, som blant annet gjør det mulig å låse data opp mot én PC. Maskinvare-beskyttelsen er ledd av en felles front mot sterkere datasikkerhet blant Trusted Computing Groups over 70 medlemmer, deriblant også Intel og Sun.

Men selv om maskinvaren er på plass hos brukerne, drøyer tungvekteren Microsoft med implementasjon. Microsoft akter nemlig ikke å aktivere de nye sikkerhetsfunksjoner som den teknologiske plattformen muliggjør før i neste versjona av Windows, som er ventet først i 2006.

– Ikke avhengig av Longhorn

Det er forventet at det i år blir solgt over 20 millioner datamaskiner med Trusted Computing-plattformen installert. Selv om den neste versjonen av Windows ikke kommer før neste år, understreker Trusted Computing Group at utviklingen vil gå sin gang med eller uten Microsoft.

– Vår suksess er ikke avhengig av Microsoft. Når de kommer på banen med noe av de løsningen de har snakket om vil det bli en god del bedre, men dette er ikke en Microsoft-sentrert aktivitet, sier gruppens visepresident Brian Berger til CNet News.

Kilde:
CNet News

Annonse