TEST: Panasonic LUMIX DMC-LZ2

Panasonic Lumix DMC-LZ2

Panasonic har gitt LUMIX DMC-LZ2 en tidsriktig og kledelig retrodrakt. Spesielt er den sorte utgaven stilig, men kameraet leveres også i sølv for de som foretrekker det. Dette er ikke på langt nær det minste kameraet i denne klassen, men med tanke på hva kameraet inneholder er størrelsen optimal.

Unødvendig bruksanvisning

Er det noe Panasonic virkelig er gode på, så er det brukervennlighet. Panasonic LUMIX DMC-LZ2 er så enkelt i bruk at bruksanvisningen er direkte overflødig. Kameraet er også svært raskt i oppstart, og knappefunksjonene sitter logisk plassert i forhold til fingrene.

Vi ble litt skuffet over den 2 tommer store LCD-skjermen som burde hatt betydelig bedre oppløsning. Den burde også greid seg bedre i direkte sollys, og mister mye kontrast og lesbarhet i sterkt lys. Da hjelper det ikke at størrelsen er imponerende. Her burde Panasonic dessuten inkludert en optisk søker.

Annonse

Optisk stabilisator

Det som virkelig får tennene til å løpe i vann og pengene til å brenne i lommeboka, er zoomen. Dette hendige 5 megapikselskameraet har nemlig fått hele 6x optisk zoom – med optisk bildestabilisator! Dette er ikke bare svært sjeldent i denne kameraklassen, men også svært praktisk. Med kraftig zoom sørger stabilisatoren for et stødig bilde, og dermed redusert risiko for uskarpe bilder.

Et ekstra pluss får Panasonic for valgfri energispare-modus som gir LCD-skjermen svakere kontrast og lysstyrke – og betydelig bedre batterilevetid.

Panasonic LUMIX DMC-LZ2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Panasonic henter av og til inn Leicas optikk-ekspertise for for å produsere linsene. Denne gangen har de imidlertid valgt å gjøre jobben selv, og heldigvis gjør de den godt. Optikken er lyssterk spesielt ved full tele og har en vidvinkel som tilsvarer 37mm etter 35mm-standard. Vi hadde imidlertid foretrukket en vidvinkel ned mot 28mm eller 32mm, men det kommer kanskje på neste modell.

Bildekvaliteten er god og støynivået moderat. Også fargegjengivelse og fargemetning er god, men skal vi sette fingeren på noe er det at bildene blir en anelse mørke.

Sett under ett er dette et svært godt kamera. Vil du ha et velutstyrt kompaktapparat med god zoom, kan Panasonic LUMIX DMC-LZ2 være et godt valg. Problemer med røde øyne og en litt skuffende LCD er to av grunnene til at vi ikke triller terningen lenger enn til fire denne gangen. Dette er uansett en sjarmerende retrogodbit fra Panasonic.

Annonse
Annonse