Antipiratbyrån anmeldt

Piratfilm

PiratfilmAntipiratbyrån leter opp fildelere på vegne av den svenske film- og spillbansjen, men fremgangsmåtene for å peke ut filderer blir nå gått etter i sømmene av Datainspektionen (Datatilsynet).

Antipiratbyrået benytter seg av programvare for å finne ivrige fildere, og sender så mail til nettleverandøren med den mistenkte piratens IP-adresse og brukernavn for å få ut videre personopplysninger.

Anmeldt

MP3-spillerspesialisten Jens of Sweden og bredbåndsleverandøren Bredband2 reagerer kraftig på byråets fremgangsmetoder, og har nå anmeldt Antipiratbyrån for overtramp mot personvernsloven.

Annonse

I tillegg til ulovlig registrering av personopplysninger, blir Antipiratbyråen også beskyldt for å ha opptrått som provokatør i forbindelse med en nylig aksjon mot nettleverandøren Bahnhof.

– I forrige uke begynte Datainspektionen å underseke hvorvidt Antipiratbyrån har anvent seg av en av Stasis gamle metoder; registrering. Nå viser det seg at de sannelig anvender seg av flere Stasi-favoritter; infiltrasjon og terror. Det finnes i dag informasjon som tyder på at Antipiratbyrån har betalt en provokatør som har lastet opp materiale og dessuten plassert en del av det tekniske utstyret i lokalet for senere å kunne anmelde forholdet. sier Jens Nylander i en pressemelding fra Jens of Sweden.

Kilde:
ComputerSweden
Jens of Sweden

Annonse
Annonse