TEST: Panasonic LUMIX DMC-FZ5

Panasonic Lumix DMC-FZ5

Utseendemessig ser dette ut som et lite speilreflekskamera. Det er det ikke. Dette er et kompakt og svært avansert digitalkamera – som er også er herlig lettbrukt. Kameraet leveres i to forskjellige farger; sølv og sort. Vi testet sølvutgaven, men kameraet kommer egentlig mer til sin rett i sort. Det fremstår rett og slett som mer robust i svart drakt, men dette er selvsagt en smaksak.

Masse moro

Apparatet er svært enkelt i bruk til tross for et omfattende funksjonsmangfold. Knappefunksjoner og menyer er lett å sette seg inn i, og man får et solid og godt grep med selve kameraet. Apparat kan virke noe framtungt, men det bærer man fort over med når årsaken er en 12x optiske zoom utstyrt med optisk bildestabilisator.

Dette kameraet er spekket med alt du kan ønske deg av manuelle funksjoner. Dessuten har du flere forhåndsdefinerte scenevalg å velge mellom. Spesielt makrofunksjonen er god på dette kameraet.

Annonse

Bra på kveldstid

Panasonic LUMIX DMC–FZ5 har både en 1,8 tommer stor LCD-skjerm og en elektronisk søker. Begge fungerer svært godt, men yter litt svakt i mørke omgivelser. På andre områder greier kameraet seg godt i skumring og dårlig lys, og autofokusen fungerer bra sammen med en presis hjelpelampe.

Panasonic LUMIX DMC-FZ5

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Imponerer kraftig

Det mest oppsiktsvekkende ved dette apparatet er definitivt den fabelaktige zoomen. Leica har produsert godsaken som strekker seg fra 36-432mm målt etter 35mm-filmstandard. Da er det lett å forstå hvor både viktig og riktig det er med optisk bildestabilisator som holder bildet i ro selv om man er skjelven på hånda. Her blir bildene skarpe selv ved maksimal zoom.

Bildekvaliteten imponerer også kraftig på dette kameraet. Fargene er strålende og krystallklare, og støynivået er overraskende bra sett i lys av størrelsen på bildebrikken.

Med Panasonic LUMIX DMC-FZ5 får du et svært godt kamera du virkelig kan leke deg med. Lett å håndtere med én hånd, og akkurat så avansert og enkelt som du ønsker det skal være. Veiledende pris vil ligge på voksne 5000,-. Et godt kjøp er det uansett.

Annonse
Annonse