Enda frekkere Windows-mobil

FOTO: Per Ervland

FOTO: Per ErvlandCeBIT/Hannover (ITavisen.no): For et av problemene med Windows-mobilene hittil har hvert at de er rimelig store, kanskje med unntak av QTEK 8010/8020 og S100. Derfor er det jaggu på tide med en modell som ser ut som en vanlig mobil.

Flott skjerm

Axia PDA Phone A108 er nettopp dette. Den har Windows som operativsystem og et kamera med 1,3 megapiksler oppløsning. Telefonen har også en imponerende skjerm som støtter 262 000 farger.

Den har kanskje litt snaut med minne, siden den bare har 50 megabyte tilgjengelig for brukeren, men heldigvis er den utstyrt med mini-SD-kortplass, slik at dette kan bygges ut. Etter å ha testett den ut er det imidlertid designet som gjør denne mobilen imponerende. Det er en Windows-mobil som ser virkelig godt ut.

Annonse
Her ser du bilder av Axia PDA Phone A108 med Windows CE .NET OS

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ikke Windows Mobile

Selv om det er Windows installert på Axia PDA Phone A108 er det ikke det vanlige Windows Mobile. Denne telefonen kommer med operativsystemet Windows CE . NET OS. Hva den store forskjellen er på disse to fikk vi ikke helt klarhet i, mye på grunn av språkproblemer med representantene for selskapet.

Imidlertid virket operativsystemet både raskt og spennende da vi fikk testet det. Det så også enda penere og mer funksjonelt ut enn det Windows Mobile gjør, noe som forsåvidt er ganske imponerende.

Til Europa

Det er det asiatiske selskapet Fifth Media som står bak denne PDA-mobilen. Derfor er den i første rekke det asiatiske markedet som får oppleve denne mobilen. Selv om det er store planer om å få den utgitt også i Europa.

– Vi vil gjerne gi ut Axia i Europa. Det er jo derfor vi er her på CeBIT, slik at vi kan finne europeiske distributører, fortalte en representant for selskapet til ITavisen.no.

Annonse
Annonse