Slik er Gizmondo

FOTO: Per Ervland

CeBIT (Per og Marius)PlayStation Portable og Nintendo DS har fått stor pressedekning både i ITavisen.no og i norsk media forøvrig. Det finnes imidlertid et europeisk alternativ. På CeBIT viste Gizmondo seg frem i all sin prakt, og vi sjekket den ut.

Mye funksjonalitet

Gizmondo imponerer stort med funksjonaliteten. Her har man en spillkonsoll som er gull til å spille musikk og film, selvsagt i tillegg til spill. Man har også mulighet til å bruke den til å sende SMS eller til å ta bilder med (VGA-kamera).

Spillene kommer på SD-kort, der prisen vil ligge rundt vanlige PC- eller konsollspill (20 titler skal være tilgjengelig ved lansering). Ellers er den utstyrt med 64 megabyte internminne. Den var enkel og intuitiv å ta i bruk, samt at den reagerte rask på de fleste instruksjoner.

Annonse

Den europeiske prisen ligger på 239 pund. Derfor er det sannsynlig å tro at den kommer til å havne et sted rundt 3 000 kroner når den en gang kommer på det norske markedet.

Her ser du den nye europeiske håndkonsollen Gizmondo.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Skuffende grafikk

Vi prøvde både et plattformspill (av typen Ghouls’n’Ghosts) og et bilspill (Richard Burns Rally). Vi kan ikke si at grafikken imponerer nevneverdig. Dette er langt unna det vi har testet på spesielt PSP, der Ridge Racer er milevis over Richard Burns’ Rally.

– Dette er første versjon av spillet, direkte konvertert fra Xbox. Den ferdige versjonen er helt annerledes. Vi har full 3D-grafikk, med openGL, så dette blir veldig bra, sier David Levett, som er Chief Software Architect i Gizmondo, når vi konfronterer ham med grafikken.

Til Norge i mars

Gizmondo skal slippes i butikken i Storbritannia den 19. Mars, og deretter står resten av Europa for tur. Levett hevder at vi skal kunne se Gizmondo i Skandinavia i løpet av et par uker. Mye på grunn av at det er en mengde svensker som står bak Gizmondo, både som gründere og investorer.

Vi må imidlertid si at vi tviler litt på at lanseringen vil skje så rakst, siden de vi snakket med verken hadde oversikt over hvem som er skandinavisk distributør eller andre relevante detaljer.

Annonse
Annonse