Vi har prøvd Walkman-mobilen

Foto: Per Ervland

Foto: Per ErvlandCeBIT/Hannover (ITavisen.no): Da Sony Ericsson lanserte walkman-mobilen W800 var det umulig å få prøvd den, siden det ikke var noen eksemplarer i landet. På CeBIT derimot, florerer de.

Flere titalls eksemplarer av W800 var strødd rundt på standen til Sony Ericsson her nede i Hannover. Vi var derfor ikke sene med å ta tak i første og beste eksemplar, for å teste hvordan den funket i praksis.

Super lyd

Først og fremst må vi nevne at de telefonene som vises frem på CeBIT var prototyper, og langt fra noe ferdig produkt. Dette viste seg også godt på mobilen, som til stadighet krasjet eller fikk problemer med skjermen.

Annonse

Vi fikk imidlertid testet Walkman-funksjonaliteten på W800. Med hodetelefonene som lå der var lyden helt super. Telefonene som var på CeBIT var imidlertid ikke fullt oppsatt med verken minnekort eller snarveier, så vi fikk ikke helt den gode MP3-spiller-følelsen.

Designet på telefonen var utrolig polert, med flotte detaljer over det hele. Spesielt baksiden, der kameraet er plassert, er lekker, med detaljer som blitz og linsedeksel. Ser ut til å bli nok en designsuksess fra Sony Ericsson.

Her ser du Walkman-mobilen Sony Ericsson W800

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Bra kamerafølelse

Vi testet jo selvfølgelig kameraet også. Det er jo tross alt det første to megapiksel-kameraet vi har slått klørne i. Kameraet har også autofokus og denne gir mobilen den gode kamerafølelsen. Man kjenner at objektivet beveger seg og det er bare sykt kult på en mobil.

Resultatet var imidlertid i dårligste laget. Det var vanskelig å få autofokusen til å funke helt slik vi trodde den skulle. Bildene virket i de fleste tilfeller å bli litt uskarpe. Vi overførte også til en annen mobil og en PC, og bildene var skuffende, selv om de var imponerende store.

Vi må si at testen av W800 har fått oss til å glede oss enda mere til den kommer I butikkene. Vi regner tross alt med at Sony Ericsson har fikset disse feilene til det. Lyden, følelesen og designet på telefonen var i hvert fall helt knall.

Annonse
Annonse