Se Siemens kule laser-mobil

CeBIT (Per og Marius)

CeBIT (Per og Marius)CeBIT/Hannover (ITavisen.no): CeBIT fornekter seg ikke og allerede på første dag i Hannover har vi fått tatt en titt på det som kanskje er noe av det kuleste vi kommer til å se. Nemlig Siemens fremtidsmobil med laserprojeksjon.

Bilder over alt

Mobilen, som vi ganske raskt ga navnet “Tanksen” utfra det ikke akkurat så appelerende designet, hadde funksjoner som unektelig var rimelig fete (pun intended). Man kan nemlig vippe opp den ene delen av telefonen,

Her ligger modulen for laserprojeksjon, som gjør at man kan vise skjermen hvor enn man vil. Utfra vinkelen kan man vise skjermbildet på for eksempel pulten, veggen eller telefonen. Den medfølgende trykkfølsomme pennen brukes til å navigere der skjermbildet vises.

Annonse
Her er den nye “tanksen” fra Siemens

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Penn med høyttaler

I tillegg hadde mobilen innebygd Bluetooth-støtte, slik at pennen som styrte mobilen også kunne brukes som håndfrisett. Dersom man i en samtale veksler mellom å bruke den til å snakke med eller skrive vil funksjonaliteten automatisk endres.

Telefonen merker hvor nærme mobilen er pennen og skrur av eller på høyttalerfunksjonen ut fra hva man vil gjøre. Dr. Alexander Jarczyk I Siemens var unektelig veldig stolt over å kunne vise oss sitt mesterstykke.

Dessverre er dette som sagt en fremtidsmobil, eller såkalt konseptmodell, og vi vet derfor ikke noe om hvorvidt denne vil komme i handelen. I så fall får vi håpe at designet kanskje blir litt forbedret.

Vi fikk en Flash-film fra Siemens som viser hvordan mobilen er ment å virke. Last den ned fra våre nettsider (10.38 MB). Denne bør du se.

Annonse
Annonse