Slik blir Xbox 2

EA Nextgen toppsakbilde

Ill.: Electronic ArtsMerk: Det offisielle produktnavnet for Microsofts Xbox-oppfølger er enda ikke annonsert. Inntil videre referer vi derfor til den nye konsollen som «Xbox 2»

De tekniske spesifikasjonene til Xbox 2 ble avduket på en utviklerkonferanse i San Fransisco denne uken. Blant de mer oppsiktsvekkende punktetene å merke seg er at harddisk vil være valgfritt tilbehør, mens et USB 2.0-kamera blir standard.

Microsoft slapp selv en noe kryptisk og svevende pressemelding i dag, mens nettstedet GameSpy har presentert langt mer spesifikke detaljer – riktignok basert på tidlige utviklingssett. Følgende informasjon må derfor tas med forbehold om mulige endringer:

  • Prosessor: Xbox 2s hovedprosessor vil ha tre PowerPc-kjerner på 3.0 GHz, hver med 64 KB L1 cache og 1 MB L2 cache.
  • Grafikk: ATI leverer skjermkortene i Xbox 2, som vil ligge én generasjon over dagens ATI X800. Grafikkprosessoren vil ha en klokkefrekvens på 500 MHz, og generelt være kraftigere enn det som er på markedet i dag.
  • Minne: 256 MB RAM som standard. Dagens Xbox-konsoll har til sammenligning bare 64 MB. Minnekort vil bli tilgjengelig i størrelser fra 64 MB til 1024 MB.
  • Optisk media: Spillene til Xbox 2 vil komme på dual-layer DVD 9-disker. Rent fysisk er formatet det samme som på dagens konsoll, men lagringsplassene på platene økes til 7 GB.
  • Kamera: Et USB 2.0-kamera vil ta stillbilder med 1.2 megapikslers oppløsning, eller video i VGA-kvalitet. Xbox 2 vil derfor kunne brukes for eksempel til videochat.

Annonse

Microsoft har satt som krav til utviklere at alle spill for den nye konsollen skal kunne tilkobles Xbox Live. Alle spill skal i tillegg ha minimum støtte for 720p 1280×720 oppløsining, 16:9 widescreen, 5.1 surround-lyd og anti-aliasing.

Fra før er det også kjent at Xbox 2 vil ha trådløse håndkontrollere.

Det forventes at Xbox 2 skal lanseres tidsnok til julesalget i år.

Kilder:
Microsoft
GameSpy

Annonse
Annonse