Hopp til navigasjon Hopp til innhold
EA Nextgen toppsakbilde

Slik blir Xbox 2

Nysgjerrig på hvordan oppfølgeren til Xbox blir? Microsoft har nå løftet sløret av sin neste spillkonsoll. Detaljene finner du her.

Ill.: Electronic Arts
Merk: Det offisielle produktnavnet for Microsofts Xbox-oppfølger er enda ikke annonsert. Inntil videre referer vi derfor til den nye konsollen som «Xbox 2»

De tekniske spesifikasjonene til Xbox 2 ble avduket på en utviklerkonferanse i San Fransisco denne uken. Blant de mer oppsiktsvekkende punktetene å merke seg er at harddisk vil være valgfritt tilbehør, mens et USB 2.0-kamera blir standard.

Microsoft slapp selv en noe kryptisk og svevende pressemelding i dag, mens nettstedet GameSpy har presentert langt mer spesifikke detaljer – riktignok basert på tidlige utviklingssett. Følgende informasjon må derfor tas med forbehold om mulige endringer:

  • Prosessor: Xbox 2s hovedprosessor vil ha tre PowerPc-kjerner på 3.0 GHz, hver med 64 KB L1 cache og 1 MB L2 cache.
  • Grafikk: ATI leverer skjermkortene i Xbox 2, som vil ligge én generasjon over dagens ATI X800. Grafikkprosessoren vil ha en klokkefrekvens på 500 MHz, og generelt være kraftigere enn det som er på markedet i dag.
  • Minne: 256 MB RAM som standard. Dagens Xbox-konsoll har til sammenligning bare 64 MB. Minnekort vil bli tilgjengelig i størrelser fra 64 MB til 1024 MB.
  • Optisk media: Spillene til Xbox 2 vil komme på dual-layer DVD 9-disker. Rent fysisk er formatet det samme som på dagens konsoll, men lagringsplassene på platene økes til 7 GB.
  • Kamera: Et USB 2.0-kamera vil ta stillbilder med 1.2 megapikslers oppløsning, eller video i VGA-kvalitet. Xbox 2 vil derfor kunne brukes for eksempel til videochat.

Microsoft har satt som krav til utviklere at alle spill for den nye konsollen skal kunne tilkobles Xbox Live. Alle spill skal i tillegg ha minimum støtte for 720p 1280×720 oppløsining, 16:9 widescreen, 5.1 surround-lyd og anti-aliasing.

Fra før er det også kjent at Xbox 2 vil ha trådløse håndkontrollere.

Det forventes at Xbox 2 skal lanseres tidsnok til julesalget i år.

Kilder:
Microsoft
GameSpy

Annonse
Stikkord: Maskinvare