Her er Sonys Shuffle-killer

Sony Flashwalkman vår 2005

Sony NW-E40XSony har i likhet med sin mobil-søster Sony Ericsson pusset støvet av Walkman-navnet igjen. Walkman var på 1980-tallet ensbetydende med bærbar kassettspiller. Men da MP3-revolusjonen kom, var Sony for seint ute.

Sony var imidlertid tidlig ute med spilere med internt flashminne eller Memory Stick-kort, men disse var basert på Sonys proprietære ATRAC-format.

Med og uten FM

Nå vil de ta igjen forspranget. Den nye MP3-Walkman med Flashminne kommer med og uten FM-radio, i henholdsvis 512 MB og 1 GB-utgaver. Modellen er helt opplagt et svar på Apples iPod Shuffle, en flash/USB-basert spiller som ble lansert like etter nyttår.

Annonse

Spillerne har i motsetning til iPod Shuffle display. Dette er av OLED-typen, som gir en elegant speilvirkning. Og det er flere farger å velge i.

NW-E10X fås både med 256, 512 og 1 GB internminne. Fargeutvalget er rikt.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

30-70 timers levetid

Sony har tradisjonelt vært ekspert på lang batterilevetid. De fornekter seg heller ikke denne gangen. De lover hele 30 timers spilletid for den avlange varianten NW-E40X og NW50X (den med FM).

For de som krever enda lengre spilletid, kommer Sony med en rund utgave kalt NW-E10X. Her lover de hele 70 timers spilletid. Tre minutters oppladning gir tre timers spilletid.

700-1500 kroner

NW-10X kommer i 256, 512 og 1 GB-utgaver. Også her er fargevalget rikholdig: Sølv, blå, lilla og oransje.

Fremdeles holder Sony fast på sitt ATRAC-format, men de nye spillerne har i likhet med harddisk-modellen NW-HD3 direkte støtte for MP3 uten å gå veien om ATRAC. Men du må fortsatt gå veien om det utskjelte programmet Sonic Stage, som bare finnes for Windows.

Japan-lanseringen skjer 21. mars, og spillerne vil være på plass i europeiske butikkhyller i begynnelsen av april. prisene vil variere mellom ca. 700 og 1500 kroner (beregning basert på japanske priser).

Kilde:
Sony Europe

Annonse
Annonse