NetCom-kunder må bytte SIM-kort

Forrige uke lanserte NetCom sitt 3G-nett. Beklageligvis for noen var det noe som manglet under lanseringen. Det ble nemlig kjent at man ikke kunne benytte 3G-mobiler i nettet til NetCom. I hvert fall ikke før 1. juni.

Gjør som med MMS

Dette var da også et populært tema under pressekonferansen til NetCom. Spørsmålene om hvorfor NetCom absolutt vil vente med 3G-mobiler haglet mot administrerende direktør Barbara Thoralfsson i NetCom. Hun hadde imidlertid svarene klare.

– Vi har valgt å vente med å slippe mobilene løs i 3G-nettet fordi vi mener markedet ikke er klart. Vi vil derfor prøve å skape et marked, forteller Thoralfsson til ITavisen.no.

Annonse

– Derfor gjør vi dette på samme måte som vi gjorde med MMS. Vi var tross alt en av de siste operatørene i Europa som innførte MMS-støtte, men er nå en av de som har mest MMS-trafikk i våre nett, avslører hun.

Må bytte SIM-kort

Samtidig fikk vi vite at NetCom tvinger kundene til å bytte SIM-kort hvis man skal benytte 3G-mobiler hos NetCom. Har man en 3G-mobil med et gammelt SIM-kort fra NetCom vil man ikke få benyttet 3G-funksjonaliteten i telefonen.

Dette for at NetCom vil oppgradere kortene til den nye USIM-standarden. Dette vil gi NetCom en mer effektiv SIM-logistikk og kun én profil. I tillegg vil kundene oppleve flere bonuser med de nye kortene, som har mer minne.

– Det vil være flere fordeler med de nye SIM-kortene, som at man vil ha plass til hele 300 kontakter, noe som er langt flere enn dagens kort støtter, sier Thoralfsson, som også kan fortelle at det ikke vil koste kundene noe å få byttet til de nye SIM-kortene.

NetCom-kunder som kjøper 3G-mobil fra en autorisert NetCom-forhandler vil imidlertid få oppgradert sine SIM-kort automatisk. Andre kan kontakte kundeservice for å få tilsendt et nytt kort. Alle SIM-kort som sendes ut fra NetCom vil fra 1. juni være av den nye typen.

Hva med Telenor

Da Telenor lanserte sitt 3G-nettverk valgte de å la kundene slippe å oppgradere sine SIM-kort for å ta i bruk den nye funksjonaliteten. Mye fordi selskapet ville at det skulle være så enkelt som mulig.

– Vi ville gjøre det enkelt for kundene våre. De skulle ikke behøve å gjøre noen ting. Bare ved å flytte over det eksisterende SIM-kortet skulle man være oppe på 3G, sier informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor til ITavisen.no.

Nye SIM-kort er allikevel noe Telenor har vurdert og som selskapet etter hvert vil innføre for sine kunder.

– Vi kommer med de nye SIM-kortene vi også. Det er imidlertid ikke besluttet når det vil skje, men det er sannsynlig at det skjer en eller annen gang etter sommeren, forteller Johnsen oss.

Annonse
Annonse