Messenger-virus herjer Norge

Ill.: Per Ervland

Messenger 7Et virus sprer seg nå over hele Norge via MSN Messenger. Folk mottar rare linker og filer fra sine MSN-kontakter, og trykker man på disse vil man stå i fare for å bli rammet av et svært skadelig virussom kalles W32.Kelvir.B.

– Det er snakk om linker til nettsteder der viruset lastes ned. I tillegg vil den forsøke å laste ned en såkalt spybot, som tillater andre å koble seg til maskinen din, sier virusekspert Snorre Fagerland i sikkerhetsselskapet Norman til VG Nett.

– I så fall kan maskinen din fjernstyres til å gjøre mer eller mindre det virusbakmennene vil, fortsetter Fagerland.

Annonse

Vær forsiktig

MSN Norge er klar over spredningen av viruset og jobber nå med å finne ut av hvilket virus det er snakk om. De anbefaler også brukerne om å være forsiktige med å trykke på linker de synes virker suspekte, samt at man bør unngå å åpne filer man ikke vet hva er.

– Vi forsøker å oppdra brukerne til å ikke akseptere filer de ikke kjenner innholdet av. Det er en generell regel om at folk må være på vakt også når de er på nett, som ellers i livet, sier portalsjef i MSN Norge, Helge Birkelund til VG Nett.

Dersom man blir infisert vil viruset spre seg til alle på kontaktlisten. I tillegg kan spionvaren spre seg over lokalnettet, slik at ødeleggelsene i teorien kan bli enorme.

Les mer om Kelvir-viruset her:
Norman
Symantec
F-Secure

Annonse
Annonse