Intel kommer med 802.11s

WiFi

WiFiIntel har offentliggjort sine planer om den neste trådløse nettverksstandarden, 802.11s. Teknologien bak er såkalte mesh-nettverk, som er en meget stabil nettverkstype, der nettverket hele tiden lever og finner nye trafikkruter dersom enheter i nettet faller ut.

Intelligente nettverk

Fordelene med slike mesh-nettverk er at de er intelligente og at de kan konfigurere seg selv. Dette betyr blant annet at nettverket kan selv finne den beste veien informasjon overføres over nettet basert på kvalitetsbehov.

Dermed kan en videostrøm ta en mer direkte vei over nettverket enn for eksempel en musikkstrøm, som krever mye mindre båndbredde. 802.11s lar også trådløse tilknytningspunkter (noder) finne og opprette en link mellom hverandre.

Annonse

På gamle nettverk

Tidligere har slike mesh-nettverk vært altfor dyre til å vurderes til kontor- eller hjemmebruk. Det er derfor bare blitt brukt over store områder, som byer. Dette skal det nå bli slutt på.

I tillegg har det ikke vært mulig å koble til andre trådløse nettverksstandarder, som 802.11a/b/g. Intel har derfor jobbet med å legge til såkalte mesh-portaler i den nye standarden. Disse portalene skal kjenne igjen og koble til både eldre og nye trådløse nettverksstandarder.

Selskapet håper at det endelige forslaget om den nye trådløse nettverksstandarden skal ligge ferdig i slutten av 2006, med en enighet om standarden før 2008.

Kilde: Geek.com

Annonse
Annonse