Parodi-band tatt av nettet

Beatallica - offisiellt bandbilde

Beatallica - offisiellt bandbildeMed kramgoe låter som A Garage Dayz Nite, The Thing That Should Not Let It Be, Sgt. Hetfield’s Motorbreath Pub Band, Hey Dude og Blackened USSR har Beatallica underholdt og gledet oss med å parodiere Beatles-klassikere slik Metallica ville spilt dem.

Selv Metallicas profilerte trommeslager – og Napster-fiende – Lars Ulrich skal ha erklært seg stor fan av de danske humormusikerne, og deres tolkning av Metallicas karakteristiske spillestil.

Sony går til sak

De eneste som tydeligvis ikke synes noe særlig om fenomenet er Sony/ATV Music Publishing, som nå truer med søksmål for uautorisert bruk av komposisjoner som plateselskapet har rettigheter til. Betallicas bandsider er inntil videre offline, mens bandet vurderer sine juridiske muligheter.

Annonse

– Jeg tror dette er veldig kortsiktig tenkt av Sony. Inntektene vi har generert fra dette har vært mikroskopiske, sier bandets «Webmaster of Puppets» David Dixon til nyhetsbyrået Reuters.

Beatallica har ikke solgt musikken de har laget, og bandets to album har i stedet vært gratis tilgjengelig på nettet i MP3-format.

Bandsiden er nede, musikken lever

Bandet sier selv at de tror over 1 million låter har blitt lastet ned fra www.beatallica.com, fildelingsnettverk og andre musikknettsteder.

Selv om Sonys advokater har skremt bandets offisielle hjemmeside av nettet, er det derfor likevel en smal sak å finne andre sider på nettet der musikken fremdeles kan lastes ned. For eksempel HER.

Kilde:
Beatallica
Reuters

Annonse
Annonse