Annonse


TEST: Oddworld: Stranger`s Wrath

Oddworld: Stranger’s Wrath er det nyeste tilskuddet til Oddworld-serien. Som vanlig en verden fylt av merkelige og til tider groteske vesener. Derimot har vi ingen av de kjente vesenene fra tidligere spill. Denne gangen har nemlig gutta i Oddworld gått helt nye veier.

Ville vesten på syre

Spillet er denne gangen satt i en type «ville vesten på syre»-univers. I tillegg har utviklerne denne gangen tatt en del sider ut av læreboka om FPS-skytespill.

Man går inn i rollen som dusørjegeren Stranger. Han er i første rekke ute etter penger til å utføre en viktig operasjon. Etter hvert viser det seg imidlertid at det er mer til Strangers historie enn det man mistenker.

Stranger reiser derfor fra by til by (der innbyggerne er av en merkelig fuglerase, som minner om den gamle «helten» Howard the Duck) for å fange onde skurker, med navn som «Jo’ Mamma» og «Lefty Lugnutz».

Annonse


For å klare dette må man ha med seg en mengde tålmodighet og en god del ammunisjon. Denne må man forresten fange selv, siden det er levende krypdyr som står for angrepene på fienden. Man vil stort sett alltid finne krypdyr før store slag, så det er sjelden noe problem.

Sett det før?

Med så mange merkelige elementer kunne utviklerne i Oddworld (jepp, selskapet bak spillet heter faktisk det) fort ha gått i den fella at spillet oppfattes som litt tåpelig. Heldigvis har de lagt inn en god dose humor, og spillet er utvilsomt laget med glimt i øyet.

At Oddworld: Stranger’s Wrath er et kreativt påfunn skal vi ikke nekte på. Allikevel må vi si at vi har følelsen av at vi har sett dette før. Spillet kan til tider minne en god del om spillet Jak 3 på PlayStation 2.


Se videoklipp fra Oddworld: Stranger’s Wrath

Nydelig grafikk

At man begynner å få dreis på grafikkmulighetene på Xbox er helt klart. Utviklerne i Oddworld har laget et virkelig nydelig spill. Til tider kan grafikken være litt mørk. Derfor får man ikke alltid like mye som man kunne ønske ut av grafikken. Imidlertid gjør det underverker for stemningen, som er veldig passende.

Animasjonene er, ikke overraskende, like bra. Spesielt ansiktsuttrykkene på krypdyrene når de blir spent fast på buen er ubetalelige. I tillegg er filmsekvensene såpass bra at det gir et ekstra insentiv til å bli ferdig med hvert eneste oppdrag.

Mangler undertekster

Lydeffektene i spillet er meget gode og realistiske. I hvert fall så realistiske som man kan tro fra et spill der man skyter stinkdyr og edderkopper på fiendene, og der Howard the Duck er modellen på innbyggerne.

Stemmene er imidlertid ganske skuffende. Mye høres såpass likt ut at man kan mistenke utviklerne for å ha brukt kun en knapp håndfull mennesker til å stå for stemmende. I tillegg høres det ut som om de snakker inn i en pute, slik at alt virker litt grøtete.

Dette gir riktignok en western-følelse til stemmene, som er velkommen. Men når man må sitte på giv akt for å følge med virker det litt uferdig. Hadde det vært undertekster i spillet hadde vi enkelt kunnet forbigått dette punktet. Av en eller annen merkelig grunn har de imidlertid utelatt dette.

Her ser du skjermbilder fra Oddworld: Stranger’s Wrath på Xbox

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mangler multiplayer

Dette spillet krever utvilsom sin mann. Til tider kan det være utrolig vanskelig. Heldigvis får man hele tiden igjen energi, samt at man kan lagre hvor enn man er. Derfor er det bare et spørsmål om tid før man kommer seg et steg videre.

Spillet varer i drøye femten timer, avhengig av hvor flink du er. Dette er imidlertid ikke så altfor lenge. Derfor burde man forvente at utviklerne hadde inkludert en Xbox Live-del. Men neida. Dette er ene og alene ett single player-spill.

Det er langt fra umulig å lage morsomme multiplayer-modus ut av denne typen spill. Se bare på Ratchet & Clank 3: Up Your Arsenal på PlayStation 2. Med det bisarre universet kunne en eventuell multiplayer-del blitt en stor glede. I stedet ble dette en stor skuffelse.

Et smil på lur

Spillet er både engasjerende og morsomt. Man sitter alltid med et lite smil på lur. Vi må imidlertid si at vi har sett dette tidligere, om ikke like bisart. Med tanke på at det finns spill som både er hakket bedre og som har lengre varighet når ikke Oddworld: Stranger’s Wrath helt opp.