Norsk BitTorrent-side stengt

BitTorrent

BitTorrentNullrouted (tracker.nullrouted.no) er – eller rettere sagt var – en såkalt «tracker». Det vil si at den videreformidlet søk fra brukere til fildelingsnettverket bitTorrent, som er er den største tjenesten i sitt slag på nettet. Nylig viste en undersøkelse at bitTorrent alene sto for en tredel av all trafikk på Internett totalt.

Mye ulovlig

Gjennom BitTorrent passerer det daglig millioner av filmer, MP3-filer med musikk og programvare. Det er ingen hemmelighet at slett ikke alt av dette materialet er lovlig.

I Norge er det imidlertid lovlig å laste ned piratkopiert musikk og film fra slike nettverk, men ikke gjøre piratvare tilgjengelig. Piratkopierte programmer er det forbudt både å laste opp og ned.

Annonse

– Vi har gått på en stor smell

I en melding fra «crewet» på NullRouted heter det:

Vi har hatt en stri strøm med trofaste og gode brukere i den siste tiden,og vi bekket faktisk just over 6600 brukere. Dette er kjempebra, og gjøross til både den klart største norske torrentsiden og en god internasjonalside, selv om vi prøver å nå en særgruppe. Og den store interessen for sidenvår har også gjort at vi har fått en del oppmerksomhet fra eierne av dettematerialet, og i går gikk vi på en stor smell. Vi har fått en svært seriøsjuridisk advarsel fra en sentral advokat i kampen mot norsk warez, og vihar sett oss nødt til å legge ned siden. Hvor lenge vet vi ikke enda, menslik som situasjonen er nå, spesielt etter Napster.no-saken så ønsker viikke å sette oss selv som privatpersoner i en gigantisk risiko.

BitTorrent og deres avleggere har i den siste tiden blitt utsatt for en lang rekke juridiske angrep i flere land. Men det skal være første gang at en norsk videreformidler som NullRouted har blitt rammet.

Kilder:
Root.no
Hovin.net

Annonse
Annonse