Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Toveis SMS i Skype

IP-telefoniprogrammet Skype skal nå tilby både sending og mottak av tekstmeldinger mellom PC og mobil.

Skype
Betatestingen av SMS-funksjonaliteten i Skype er nå gjennomført. Tredjepartsfunksjonalitet levert av det britiske selskapet Connectotel sørger for at Skype-brukere både kan sende og motta tekstmeldinger.

For å sende tekstmeldinger fra PC til mobiltelefon med Skype to SMS, sender man simpelthen telefonnummeret etterfulgt av meldingen til den fiktive kontakten smsgateway i formatet «telefonnummer melding». Connectotel sørger så å få sendt meldingen ut på det globale GSM-nettet.

Mottak av tekstmeldinger fra en mobiltelefon skjer gjennom den samme Skype-kontakten, smsgateway, så lenge meldingen er sendt til «+447747782320 Skype-brukernavn melding»

– Mer funksjonell enn konkurrentene

Skype og Connectotel mener dermed å overgå konkurrerende tjenester som Yahoo Messenger, AIM og MSN Messenger, som kun tilbyr sending, men ikke mottak, av SMS.

I testperioden var det gratis å sende tekstmeldinger fra IP-telefoniprogrammet. Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig når toveis SMS-funksjonalitet vil bli integrert i Skype, og hvorvidt det vil koste noe å bruke tjenesten når den lanseres.

Kilder:
Connectotel
ZDnet

Stikkord: internett, Mobil