Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom-telefoner først til sommeren

I morgen åpner NetCom sitt 3G-nett. Likevel sier selskapet at det ikke vil være mulig å benytte 3G-mobiler i nettet før i juni.

Nokia 6680
NetCom lanserer i morgen sitt 3G-nett, men for noen vil det kanskje bli møtt med skuffelse. Selskapet vil nemlig kunne lansere PC-kortet NetCom Connect, slik at man kan surfe over PC-en med hastigheter opp til 384 kbps. 3G-mobiler vil imidlertid ikke bli tilgjengelig før 1. juni.

– Vi venter med dette fordi det ikke er tilstrekkelig med gode 3G-mobiler i de forskjellige prisklassene. Mobilkundene er en veldig kresen gjeng som setter krav til både tjenester og telefoner. Samtidig har mange nettopp skiftet telefoner til MMS-telefoner, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom til ITavisen.no da vi spør hvorfor selskapet venter helt til juni med å lansere 3G på mobiltelefonen.

– Det er mulig at noen vil føle seg skuffet, men våre kundeundersøkelser viser at dette vil være en marginal gruppe. Det er få som står og river i døren for å få tak i 3G-mobiler. Vi skal imidlertid jobbe hardt med å skape et markedet, forteller Wormdahl videre, som også informerer at det ikke vil være mulig å bruke 3G via mobilen selv om du har en 3G-mobil fra før.

Senker prisen

Selskapet lanserer også en ny prisstruktur på sine datatjenester. Nå vil det koste 20 kroner per megabyte, men begrenset oppad til 1 000 kroner i måneden. Prisene vil være lik uavhengig av abonnementstype (abonnement, kontant) og datatilkobling (GPRS, EDGE, UMTS).

Når det gjelder PC-kortet NetCom Connect vil prisen ligge langt lavere. Men da må man jo også tenke på at selve kortet koster 1 990 kroner uten moms.

– Når prisen for fri bruk er 399 kroner per måned (kr 499,- inkl mva), er dette et godt alternativ for våre kunder som sender mail eller surfer på nettet enten de er på farten, på hytta eller hjemme, sier administrerende direktør Barbara Thoralfsson.

Stor utbygging

Når nettet lanseres i morgen vil over 240 byer og tettsteder ha UMTS-dekning. Dette skal bety at rundt 3,5 millioner nordmenn vil få tilgang til neste generasjons mobilnettverk, noe som selskapet hevder betyr at NetCom har det mest omfattende 3G-nettet i Norge.

I tillegg er selskapet i full gang med EDGE-utbyggingen, en teknologi som innebærer en datahastighet to til tre ganger raskere sammenlignet med ISDN.

Stikkord: Mobil, nettverk