Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom-3G uten mobiler

NetCom skal lansere sitt mobilnett 1. mars. Nå ser det imidlertid ut til at lanseringen vil skje uten mobiltelefoner. Selskapet vil kun fokusere på PC-kort.

Sony Ericsson GC95
NetComs kunder må vente enda lenger for å få tale- og videotelefoni over NetComs nye 3G-nett. Ifølge dn.no vil mobilselskapet i første omgang lansere et innstikkort for PC-er, som gjør at man kan koble bærbare PC-er opp mot det nye 3G-nettet. NetCom vil ikke bekrefte dette.

– Vi har ikke så lyst å kommentere hva vi gjør eller ikke gjør før lanseringen på tirsdag, sier informasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom til dn.no.

Oppfyller konsesjonskravene

NetCom betaler for tiden dagbøter for manglende nettverkslansering, men myndighetene opplyser at en lansering kun med PC-kort vil fylle kravene i konsesjonen.

– Hvordan NetCom av kommersielle grunner velger å innrette åpningen av 3G-nettet betyr ingenting juridisk, sier ekspedisjonssjef Eva Hildrum i Samferdselsdepartementet.

Mobilgiganten Vodafone valgte samme taktikk da de lanserte 3G-nett for ett år siden, og tilbød kun PC-kort fordi de mente 3G-mobilene ikke var gode nok for markedet. Men Vodafone erklærte før jul at leverandørene nå var gode nok, og slapp et stort spekter med mobiltelefoner for deres mobilnett.

(Artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen Business)

Stikkord: Mobil